(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
* * * Výtečné zapékané brambory s masíkem * * *

Potřebné ingredience
• brambory • sůl • mrkev • hrášek • oblíbené koření (já použila Orientální) • vepřové maso • pórek • smetana
Postup přípravy
Oloupané brambory si předvařím v osolené vodě. Do zapékací misky nakrájím na kostičky mrkev, přidám předvařené brambory a nakrájený pórek na větší kolečka. Posypu to kořením (Orientálním). Na pánvičce si podusím maso nakrájené na menší kousky (ochucené jak kdo má rád, sůl a pepř, nebo různá koření). Maso si podlévám, abych měla dostatek šťávičky. Když je maso téměř hotové, přendám ho do zapékací misky k bramborám a zelenině, vše dobře promíchám. Poté to dám zapéci. Když je pokrm téměř hotov, přidám mražený hrášek a zaliji to smetanou (jen trochu, máme dost šťávičky z masíka). Ještě to dám chvíli zapéci a pak už jen servíruji.
Brambory nejsou suché, jsou krásně „mokré“ a výtečné
Brambory nejsou suché, jsou krásně „mokré“ a výtečné
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé